Amsterdam Osdorp Verbindt! Honderden gasten hebben gehoor gegeven aan ons oproep: Eet mee voor een betere samenleving!

1102

Op 24 mei was er een iftar (vastenmaaltijd) in Amsterdam Centum Nieuw West. Verschillende organisaties/partners hebben dit georganiseerd samen met Albert Heijn XL Osdorp. De iftar heeft plaatsgevonden op het dak van Albert Heijn XL Osdorp Amsterdam.

Er werden verschillende gerechten gemaakt door verschillende gemeenschappen.Ook was er een Rumi sema-voorstelling met instrumenteel live muziek.

Omdat de maand Ramadan ook staat voor delen met anderen en behoeftigen helpen, was ook de Voedselbank en een andere hulporganisatie aanwezig. Hier konden mensen eventueel een donatie doen. Ook waren er verschillende gastsprekers.

Presentator Edson da Graça zorgde voor een gezellige atmosfeer. Vanuit de gemeente was oa Amsterdam stadsdeelvoorzitter Emre Unver en wethouder Rutger Groot Wassink aanwezig.

De maand Ramadan waarin moslims vasten van zonsopgang tot zonsondergang is weer begonnen. Tegelijkertijd is Ramadan ook een gelegenheid om de maaltijd te delen met anderen, met andere woorden een moment van gezelligheid. Een dag wordt afgesloten met een maaltijd, vaak onder goed gezelschap. Mensen  hebben de mogelijkheid om dat goede gezelschap te vormen.

Deze iftar heeft als doel het wederzijds begrip en saamhorigheid in de maatschappij te bevorderen en om diversiteit en inclusiviteit in de stad te omarmen, en dialoog te bevorderen tussen verschillende groepen die leven in Amsterdam. 

Mede organisator platform iftarmee.nl nodigde mensen nogmaals uit voor een iftar maaltijd bij gastgezinnen thuis.