Veltman over goal: ‘Ik raakte hem goed, dat komt niet vaak voor’

121

‘Een mooie bal van Tadic met rechts, ik wist niet dat ‘ie dat kon’, beschrijft Veltman de aanloop naar zijn goal. ‘Die was perfect op maat en ik hoef hem alleen maar binnen te lopen. Ik raakte hem goed, dat komt niet vaak voor’, zegt de rechtsback met een glimlach. 

Lees ook: Ajax neemt koppositie weer over na 1-4 overwinning op Willem II

En er was meer te glimlachen vanavond in Tilburg, want is tegenstelling tot de wedstrijd tegen FC Emmen van afgelopen woensdag bleef Ajax scherp tot het eind. ‘Tuurlijk moeten sommige dingen beter, dat is nu ook zo. Moet hoe we het nu uitspeelden was beter dan tegen Emmen.’ In die wedstrijd liet Ajax de tegenstander namelijk terugkomen tot 2-5 na een 0-5 voorsprong. 

Lees ook: Juventus kloppen in Champions League? ‘Je moet ze durven afjagen’

Nu de horde Willem II genomen is kan het vizier vol op aanstaande woensdag. Dan is Juventus in Amsterdam de tegenstander in de kwartfinale van de Champions League. ‘Vanaf vanavond of morgen kun je gaan denken aan die kwartfinale’, zegt Veltman daarover. Veltman kan zijn borst nat maken, want met de waarschijnlijk weer fitte Cristiano Ronaldo krijgt hij een directe tegenstander die er best wat van schijnt te kunnen.

Ajax-Juventus begint woensdag om 21:00 uur.

Bron:AT5