Amsterdam Osdorp Verbindt! Eet mee voor een betere samenleving!

973

Op 24 mei is er een iftar (vastenmaaltijd) in Amsterdam Centum Nieuw West. Verschillende organisaties/partners organiseren dit samen met Albert Heijn XL Osdorp. De iftar zal plaatsvinden op het dak van Albert Heijn XL Osdorp Amsterdam.

De maand Ramadan waarin moslims vasten van zonsopgang tot zonsondergang is weer begonnen. Tegelijkertijd is Ramadan ook een gelegenheid om de maaltijd te delen met anderen, met andere woorden een moment van gezelligheid. Een dag wordt afgesloten met een maaltijd, vaak onder goed gezelschap. U heeft nu de mogelijkheid om dat goede gezelschap te vormen.

Deze iftar heeft als doel het wederzijds begrip en saamhorigheid in de maatschappij te bevorderen en om diversiteit en inclusiviteit in de stad te omarmen, en dialoog te bevorderen tussen verschillende groepen die leven in Amsterdam.

Er worden verschillende gerechten gemaakt door verschillende gemeenschappen.

Ook zal er een Rumi sema-voorstelling plaatsvinden met instrumenteel live muziek.

Omdat de maand Ramadan ook staat voor delen met anderen en behoeftigen helpen, is ook de Voedselbank en een andere hulporganisatie aanwezig. Hier kunnen mensen eventueel een donatie doen. Ook zullen er verschillende gastsprekers zijn.

Let op: Aanmelden verplicht. Meld je aan op www.iftarmee.nl

Locatie en tijd: 20:30 uur. Het dak van Albert Heijn XL Osdorp Amsterdam